miércoles, 17 de diciembre de 2014

Una altra ronda (1-0)

Foto: EFE

L'Espanyol ha certificat el seu pas a vuitens de final després d'imposar-se a l'Alavs per la mínima amb un gol de Jairo Morillas, que s'ha estrenat amb el primer equip. L'equip blanc-i-blau no ha passat excessius problemes per controlar el seu adversari que només ha inquietat al principi. Els de Sergio González han solucionat còmodament l'eliminatòria i ara seguiran el seu camí davant el València.

Va semblar que els dos equips sortissin al camp amb el pes del partit d'anada a la ment. Els visitants, òbviament, perla dificultat que podia resultar aixecar un 0-2 i, els locals, amb la intenció de sentenciar l'eliminatòria des del control: anar a per la victòria, però sense descuidar els contraatacs de l'Alavés, un recurs que van utilitzar amb perill en alguns minuts del partit d'anada. El partit, per tant, no podia ser un cercavila. No hi havia lloc per ensurts ni per taquicàrdies.


Sergio González, com a l'anada, havia apostat per jugadors que tot just han tingut recorregut en el que es porta de Lliga. S'ho mereixien després de la seva bona actuació a Mendizorroza i així ho va expressar el tècnic blanc-i-blau a la prèvia. Tornava a la titularitat Héctor Moreno, com a Vitòria, i Stuani, que va ser el doble golejador blanc-i-blau llavors i l'artífex de la victòria diumenge passat davant el Granada. S'ha especialitzat l'uruguaià en sumar gols aquest any en els moments complicats. Quatre porta sortint des de la banqueta i quatre, des de l'inici del partit.

Amb aquestes dades, l'Alavés va tenir minuts en els quals es va acostar amb més voluntat que encert a la porteria de Pau, que va ser espectador durant molts instants del partit. El mateix que Goitia, que tampoc va tenir més feina que frenar alguna rematada forçada dels atacants blanc-i-blaus. De fet, l'ocasió més clara, que va acabar en gol de Moreno, va ser anul•lada, segons el col•legiat, per una falta prèvia d'Abraham. Va ser tot el que va donar de si la primera meitat.

Sergio González va moure la banqueta al poc d'iniciar-se la segona. Jairo havia d'aportar centímetres a la davantera al costat de Stuani i Montañés tornava a tenir minuts per a la seva readaptació després de la lesió que l'ha tingut diverses setmanes KO.

Sense grans ostentacions ofensius, sí que semblava, com ja va succeir en l'anada, que si l'Espanyol estrenyia una mica l'accelerador en atac obriria el marcador i així ho va intentar Álex amb un xut que va marxar desviat i ho va certificar més tard Jairo amb un excel•lent cop de cap, després d'un brillant centre de Montañés, al qual no va poder respondre Goitia. Va ser la guspira que necessitava el partit per ambientar-se una mica en una nit gèlida i desangelada. Manu Lanzarote ho va intentar més tard amb un xut intencionat però, aquest cop sí, el porter biscaí va brillar en la seva intervenció evitant que la renda local s'ampliés.

I ara espera el València el dia després de Reis. Ja seran els vuitens i es presumeixen prou interessant com per calibrar el recorregut que pot tenir l'equip en aquest torneig del KO.

Font de la noticia: rcdespanyol.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario